Opvoeduitdaging gebaseerd op Triple P

Als ouder/verzorger komt u wel eens in situaties terecht dat u denkt ben ik de enige? Hoe moet ik dit nu oplossen? Ik weet het even niet meer. Een sociaal netwerk of ondersteuning bij de opvoeding mist u op dat moment.

De opvoeduitdaging die ik u kan bieden is gebaseerd op Triple P.

Triple P  staat voor Positief Pedagogisch Programma. Het is een opvoedingsondersteuningsprogramma dat in Australië is ontwikkeld. Het is gericht op preventie en aanpak bij psychosociale problemen bij kinderen door opvoedingsondersteuning aan de ouder/verzorger.

Bij de opvoedingsondersteuning  streef ik  naar een gezonde psychosociale ontwikkeling bij uw kind(eren) en een vergroting van veerkracht en zelfredzaamheid. Wat u zelf betreft streef ik er naar dat het zelfvertrouwen en de tevredenheid van u over de opvoeding wordt bevorderd.

Bij de opvoedingsondersteuning gebaseerd op Triple P, worden u verschillende opvoedingsstrategieën aangereikt waarmee u de ontwikkeling van uw kind(eren) op een positieve manier kan beïnvloeden.

Verschillende opvoedstrategieën:

Positief contact bevorderen

Nieuwe vaardigheden en gedrag leren

Gewenst gedrag bevorderen

Omgaan met ongewenst gedrag

Daarnaast hanteert de opvoedingsondersteuning gebaseerd op  Triple P vijf basisprincipes waarmee kinderen positief opgevoed worden:

  • Kinderen een veilige en stimulerende omgeving bieden
  • Kinderen laten leren door positieve ondersteuning
  • Een aansprekende discipline hanteren
  • Realistische verwachtingen hebben van een kind
  • Goed voor jezelf zorgen

Wilt  de opvoeduitdaging aangaan, eenmalig of wilt u tijdelijk begeleid worden in de opvoeding van uw kind(eren) neemt u dan gerust contact met mij op.

Leave a Reply