Doorzetten!

Doorzetten!

Je relatie onderhouden is hard werken, heel hard  werken en  echt niet altijd even leuk. Er zijn in elke relatie wel momenten dat je denkt, moet ik dit de rest van mijn leven blijven doen.

In onze maatschappij hebben we heel  veel keuzes en die maken het niet altijd makkelijk om bij de eerste keuze  te blijven. Er lonkt van alles om je heen op het gebied van liefde, vriendschap, kinderen etc.

Het gras is altijd groener bij de ander is een bekende uitspraak in onze taal. Het  is een schijnvertoning, iets wat je op dat moment zelf wilt zien.  We leven in een individualistische maatschappij waarin we zelden weten wat er echt bij de ander gebeurd. Naar de buiten wereld toe hebben we allerlei rollen die we vaak met verve spelen, enkel zijn die niet altijd op de waarheid berust.

Het probleem is als je lang een bepaalde rol speelt je op een gegeven moment met je gevoel in de knoop komt. Heb je dan niemand om je heen, die je vertrouwt, waar je, je verhaal naar tevredenheid kan doen, dan wil het wel eens dramatische gevolgen hebben.

Op dit moment woont 1 op de 3 kinderen niet meer bij beide ouders. Dat is veel, heel veel. Je kiest bij een scheiding als volwassene altijd voor jezelf, en zeker niet voorje kinderen.  Enkel en alleen als je bij je partner weggaat omdat hij/zij  jou en/of je kinderen verwaarloost/mishandelt/misbruikt  , is in mijn optiek, dat je voor je kind kiest.

Je hebt ooit samen voor je kinderen gekozen en er waarschijnlijk ook een tijd samen voor gezorgd.

De verleidingen die je tegen komt op welk gebied  dan ook. Bied er weerstand aan of geniet ervan, maak afspraken met je partner. Investeer in elkaar en zorg dat er communicatie is. Houden van betekent ook loslaten, en dan bedoel ik niet, uit elkaar gaan. Laat een  ieder zijn ding doen waardoor je elkaar blijft intrigeren en elkaar verhalen kan blijven vertellen. We zijn allemaal individuen die willen groeien, ontwikkelen, kansen willen pakken , willen genieten en gelukkig willen zijn. Vraag hulp als je het even niet alleen kan en vergeet niet fouten maken mag.

Dat is wat we onze kinderen leren toch?    Als we die insteek  gebruiken voor onze eigen relatie dan moet het lukken!

Leave a Reply